• presentacio
 • presentacio
 • P1650700---Cpia
 • presentacio
 • presentacio
 • presentacio
 • presentacio
 • presentacio
 • esquerda
 • presentacio
 • presentacio
 • presentacio

Roda't, un joc de preguntes i respostes per saber més coses del poble de Roda de Ter

En aquests temps de confinament, el Museu Arqueològic de l'Esquerda, l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Roda de Ter, L'Espai zona jove, la Biblioteca Bac de Roda i la Fundació Miquel Martí i Pol hem ideat un joc de preguntes i respostes que posa a prova als jugadores i jugadores sobre els seus coneixements del poble de Roda de Ter. El primer Roda't va començar el dilluns dia 11 de maig i s'hi podrà jugar durant 15 dies, però el proper 18 de maig, ja tenim una segona tanda de preguntes.

La imatge que identifica el joc l'ha creat el tècnic de cultura, en Jaume Salés. 

 

El 16,17 i 18 de maig celebrarem el Dia Internacional dels Museus

Encara que sigui a porta tancada obrirem finestres des de les xarxes socials i oferirem el contingut del nostre museu online. Ens sumem al lema del Dia Internacional dels Museus que anulament organitza l'ICOM i que enguany és "Museus per a la igualtat". Ho celebrem juntament a tots els Museus del Món i de Catalunya, amb un alè d'aire fresc, per tornar als Museus, obrint ara mateix les nostres finestres.

#MuseusperlaIgualtat
#TornaremalsMuseus #DIM2020

Campanya d'excavacions 2020. Del 17 al 29 d'agost (ambdós inclosos)

Cada any pel mes d'abril, començava la preinscripció per poder participar en la campanya d'excavacions arqueològiques programades a l'Esquerda. Enguany degut als efectes de la COVID-19 la preinscripció es farà més endavant, possiblement durant el mes de maig.

Anirem informant dels canvis i afectacions que hi hagi.

 

MUSEUM QUIZ A CASA

Diversos museus catalans impulsem el #MuseumQuizACasa, una edició especial del cèlebre concurs Museum Quiz per participar des de casa, oferint-vos una alternativa cultural i de lleure divertida mentre duri el confinament social sol·licitat per les autoritats sanitàries com a mesura de prevenció del Covid-19. Per participar-hi podeu fer-ho a través de qualsevol dispositiu electrònic, ja sigui mòbil, tauletes o ordinadors, clicant sobre cada data disponible. 

Hi ha dues modalitats: una per a públic familiar que té lloc cada dia de la setmana i una altra per a públic adult, els dissabtes.

Amb aquesta iniciativa els museus implicats volem contribuir a alleugerir el confinament social de la ciutadania aportant eines per al foment i la divulgació de la cultura.

#MuseumQuizACasa és una iniciativa del Museu Marítim de Barcelona i del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, amb la col·laboració del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, el Museu d’Art Modern de Tarragona, el Museu del Disseny de Barcelona, el Museu Picasso, el Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Museu de la Terrissa de Quart, els Museus de Sant Cugat, el Museu de la Mediterrània (Torroella de Montgrí), L’Espai Far de Vilanova i la Geltrú, el Museu Arqueològic de l’Esquerda, el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Museu de Lleida, Museu d’Història de Cambrils, Museus de Sitges, Museu de Guissona, Museu del Ferrocarril de Catalunya, Museu de Tortosa, Museu d’Art de Girona, Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran; Xarxa de Museus d’Art.

Per accedir al concurs:

https://museumquizacasa.org/